Röntgenologie 

 

Helaas kunnen we niet altijd direct een diagnose stellen na alleen een lichamelijk onderzoek. Dan kan aanvullend onderzoek uitkomst bieden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een bloedonderzoek, een urine onderzoek, maar ook aan beeldvorming zoals röntgenfoto’s of een echo.

 

Röntgenologie

 

Met röntgenstralen kunnen we de beenderen en de organen van uw huisdier in beeld brengen.

Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld de conditie van de longen en de grootte van het hart beoordelen, vergroting van lever of milt inschatten, het maag-darm kanaal in beeld brengen en kijken of er blaasstenen aanwezig zijn. En uiteraard op het moment dat uw huisdier mank loopt, kunnen we kijken of er geen botbreuk aanwezig is.

 

Nieuwste ontwikkelingen

 

Sinds 2 jaar maken we op onze locatie in Heerlen gebruik van een digitale ontwikkelaar . Dit betekent dat de plaat (of in een apparaat digitaal wordt ontwikkeld. Hierdoor hebben we veel sneller een uitslag, hoeven foto’s niet of nauwelijks meer over gemaakt te worden en kan ons computerprogramma de foto nog flink aanpassen om niets over het hoofd te zien. Daarnaast hoeven we door deze software minder straling te gebruiken, wat gezonder is voor uw huisdier en ons personeel.

 

 

Uw en onze veiligheid

Omdat onze huisdieren vrijwel altijd vast gehouden moeten worden tijdens het maken van deze foto’s is er een grote kans dat wij zelf ook straling zouden kunnen krijgen. Daarom dragen wij tijdens deze opnames altijd beschermende kleding. Als u ons meehelpt krijgt u die uiteraard ook aan. Wij voldoen aan alle strenge eisen om deze röntgenapparatuur te gebruiken.