Zorg voor uw konijn

Wist u dat konijnen net als honden en katten regelmatig onderzocht en gevaccineerd moeten worden? Konijnen zijn fantastische huisdieren. Het zijn lieve dieren die specifieke behoeften hebben wat voeding en verzorging betreft. Als u een konijn heeft of er misschien eentje wilt kopen, zorg dan dat u over alle nodige informatie beschikt. Onze praktijk is u graag van dienst om u te informeren over zaken waaraan u moet denken bij de verzorging van een konijn.

Konijnen zijn vriendelijke en intelligente huisdieren die net als alle andere huisdieren de juiste zorg en aandacht nodig hebben. Hoewel ze vaak worden gezien als een goed huisdier voor kinderen, komt er behoorlijk veel kijken bij de verzorging. De beslissing om konijnen te nemen moet dan ook worden gezien als een lange termijn verbintenis. De gemiddelde levensverwachting is 8 tot 12 jaar, maar met de juiste zorg kunnen konijnen zelfs nog langer leven. Over het algemeen kan gesteld worden dat middelgrote en grote rassen langer leven dan dwergrassen. Er zijn meer dan 60 konijnenrassen, in allerlei vormen, maten en kleuren.

 

 

Om goed voor konijnen te kunnen zorgen, moet er sprake zijn van een geschikte leefomgeving waarin ze zich op natuurlijke wijze kunnen gedragen, gezonde voeding en goede gezondheidszorg, en gezelschap. Konijnen zijn sociale dieren, dus als u voor het eerst een konijn neemt, doet u er eigenlijk het best aan om er tenminste twee te nemen!

 


Konijnen zijn leuke huisdieren – rustig, schoon, nieuwsgierig, vermakelijk, ontvankelijk.

 

De belangrijkste factoren voor een goede gezondheid zijn:

·      Zorg voor de juiste, vezelrijke voeding – hierdoor kunnen vele vaak voorkomende ziekten worden voorkomen

·      Laat uw konijnen steriliseren/castreren (mannetjes en vrouwtjes).

·      Kom met uw konijnen voor een jaarlijkse gezondheidscontrole naar de praktijk

·      Laat uw konijnen elk jaar vaccineren tegen myxomatose en RHD

 

 

Bij een juiste verzorging kunt u jarenlang plezier aan uw konijnen beleven!