Uw huisdier verzekerd

Waarom?

 

In Nederland worden gelukkig steeds meer huisdieren verzekerd, en daar zijn wij blij mee! Elk jaar krijgen wij onverzekerde dieren die niet behandeld kunnen worden, omdat de eigenaar de behandeling niet kan betalen. Om een voorbeeld te geven: een jonge kater had na een sprong van het balkon zijn poot zodanig gebroken dat hij bij een specialist geopereerd moest worden. De eigenaar kon de hoge kosten voor dergelijke operatie helaas niet betalen (€1000) en moest noodgedwongen zijn geliefde kater laten inslapen. Voor ons als dierenkliniek is dit natuurlijk ook heel verdrietig.

 

Wij raden dus aan uw huisdier te verzekeren:

- In de eerste plaats: om uw dier de best passende zorg te kunnen bieden, onafhankelijk van financiële afwegingen.

- Om ook onverwacht hoge kosten te kunnen dragen, zonder grote impact op uw dagelijks leven.

- Kortom: u kunt met een gerust hart de juiste beslissing nemen m.b.t. de zorg van uw geliefde huisdier!

 

Hoe een verzekering kiezen?

 

Natuurlijk adviseren wij u graag in de mogelijke opties om uw huisdier te verzekeren. De uiteindelijke keuze hangt echter sterk af van uw eigen wensen, (financiële) situatie en uw huisdier. Enkele aandachtspunten die u kunnen helpen bij uw keuze:

  • Leeftijd van uw dier: doorgaans geldt hoe jonger, hoe beter! De keuzemogelijkheden worden namelijk beperkter naarmate uw dier ouder wordt (max. leeftijd voor afsluiten verzekering) en als uw dier een bepaalde (chronische) aandoening heeft.
  • Ras van uw dier: informeer u goed over rasspecifieke aandoeningen en pas uw verzekeringspakket hier op aan. Check bij de gewenste verzekering of ze deze aandoeningen daadwerkelijk vergoeden voor uw huisdier, deze worden vaak uitgesloten van verzekering.
  • Dekking: welke behandelingen worden standaard vergoed, en is het voor u nodig om aanvullende pakketten te nemen (bijv. gebitsbehandeling, specialistische zorg)? Deels hangt dit af van de kosten die u maandelijks kunt afdragen, maar ook zeker van de financiële ‘speling’ die u heeft voor het opvangen van onverwachte kosten.

Via de volgende website kunt u overzichtelijk de meest voorkomende zorgverzekeringen voor honden en katten vergelijken, en het daarbij horende maandbedrag inschatten:

www.verzekerjehuisdier.nl/

  • Let daarnaast ook op: maximale vergoeding per verzekeringsjaar, instappremie en wachttermijn bij aanvang verzekering, verouderingstoeslag, declaratiekosten en uitbetalingstermijn.

Verzekeringsmaatschappijen welke wij u aanraden zijn Petplan en PetSecur.

 

 

 

Petplan is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen, uit liefde voor huisdieren en hun baasjes. Inmiddels is Petplan uitgegroeid tot de grootste huisdierverzekering wereldwijd. Klik op onderstaande afbeelding om je premie te berekenen.

 

 

Een huisdierenverzekering uitproberen met een maand gratis verzekering?

 

Dat kan bij Petplan!

De Maand Gratis Verzekering is een laagdrempelige manier om kennis te maken met een huisdierenverzekering. Wilt u meer informatie over de 'Maand Gratis Verzekering' bel ons dan en informeer bij één van onze assistentes!

 

Voordelen van een Maand Gratis Verzekering:

  • Je huisdier is per direct verzekerd tot € 3.000,-
  • Geen onverwacht hoge ziektekosten na een ongeluk of ziekte
  • Je kan de verzekering één maand lang gratis uitproberen
  • Na een maand loopt de verzekering af zonder verdere verplichtingen

PetSecur. Jouw plezier, samen verzekerd

Als je hond of kat ziek is of een pootje breekt, dan wil je goed verzekerd zijn. Zonder gedoe met declaraties of dure premies. Daarom is er PetSecur. 

 

Borg staan voor elkaar, lage premie, hoge uitkering

PetSecur heeft dus geen klanten, maar leden. Ieder baasje kan lid worden. Samen staan ze borg voor elkaar. Dat zie je terug in de lage premie en de hoogste uitkering van Nederland: tot wel € 6.000 per jaar. Dit is het allerhoogste bedrag van Nederland. Voor iedere hond of kat is er een passende polis. Je verzekering sluit je snel en eenvoudig af op www.petsecur.nl/bereken-premie/.

 

Preventieve zorg meeverzekerd en je kiest zelf voor je eigen risico

Preventieve zorg als vaccinaties, ontwormen en ontvlooien is meeverzekerd. Daarnaast kies jezelf hoeveel eigen risico je jaarlijks wilt. Met een hoger eigen risico krijg je een nog lagere premie!

 

Voorkomen is beter dan genezen

PetSecur hoeft geen winst te maken en kijkt altijd naar het dier en baasje achter de polis. Die laatste kan veel zelf. Dierenarts en ambassadeur van PetSecur Piet Hellemans heeft daarom een gratis checklist samengesteld. Hiermee controleer je snel of je huisdier gezond is. 

 

WELKOMSKORTING

Vraag aan één van onze medewerkers om de ACTIECODE van PetSecure voor een welkomskorting per maand voor het gehele eerste jaar!

 

De ledenservice helpt je graag

Als je vragen hebt over onze goede verzekeringen, kijk dan online. Maar als je liever even iemand wil spreken, bel dan gerust naar 035-20 319 43.


Wat wij voor u kunnen betekenen

 

Informeer in onze kliniek voor actuele infobrochures en mogelijke aanbiedingen van de verschillende zorgverzekeraars.

 

Informeer ons als uw huisdier verzekerd is, dan zorgen wij dat de complete informatie op uw factuur staat voor declaratie (o.a. polisnummer, chipnummer van uw dier).