UW HUISDIER VERZEKERD


Waarom?

 

In Nederland worden gelukkig steeds meer huisdieren verzekerd, en daar zijn wij blij mee! Elk jaar krijgen wij onverzekerde dieren die niet behandeld kunnen worden, omdat de eigenaar de behandeling niet kan betalen. Om een voorbeeld te geven: een jonge kater had na een sprong van het balkon zijn poot zodanig gebroken dat hij bij een specialist geopereerd moest worden. De eigenaar kon de hoge kosten voor dergelijke operatie helaas niet betalen (€1000) en moest noodgedwongen zijn geliefde kater laten inslapen. Voor ons als dierenkliniek is dit natuurlijk ook heel verdrietig.

 

Wij raden dus aan uw huisdier te verzekeren:

- In de eerste plaats: om uw dier de best passende zorg te kunnen bieden, onafhankelijk van financiële afwegingen.

- Om ook onverwacht hoge kosten te kunnen dragen, zonder grote impact op uw dagelijks leven.

- Kortom: u kunt met een gerust hart de juiste beslissing nemen m.b.t. de zorg van uw geliefde huisdier!

 

Hoe een verzekering kiezen?

 

Natuurlijk adviseren wij u graag in de mogelijke opties om uw huisdier te verzekeren. De uiteindelijke keuze hangt echter sterk af van uw eigen wensen, (financiële) situatie en uw huisdier. Enkele aandachtspunten die u kunnen helpen bij uw keuze:

  • Leeftijd van uw dier: doorgaans geldt hoe jonger, hoe beter! De keuzemogelijkheden worden namelijk beperkter naarmate uw dier ouder wordt (max. leeftijd voor afsluiten verzekering) en als uw dier een bepaalde (chronische) aandoening heeft.
  • Ras van uw dier: informeer u goed over rasspecifieke aandoeningen en pas uw verzekeringspakket hier op aan. Check bij de gewenste verzekering of ze deze aandoeningen daadwerkelijk vergoeden voor uw huisdier, deze worden vaak uitgesloten van verzekering.
  • Dekking: welke behandelingen worden standaard vergoed, en is het voor u nodig om aanvullende pakketten te nemen (bijv. gebitsbehandeling, specialistische zorg)? Deels hangt dit af van de kosten die u maandelijks kunt afdragen, maar ook zeker van de financiële ‘speling’ die u heeft voor het opvangen van onverwachte kosten.

Via de volgende website kunt u overzichtelijk de meest voorkomende zorgverzekeringen voor honden en katten vergelijken, en het daarbij horende maandbedrag inschatten:

www.verzekerjehuisdier.nl/

  • Let daarnaast ook op: maximale vergoeding per verzekeringsjaar, instappremie en wachttermijn bij aanvang verzekering, verouderingstoeslag, declaratiekosten en uitbetalingstermijn.

 

Ook konijnen en papegaaien kunt u verzekeren:

https://www.petplan.nl/huisdierenverzekeringen/

 

Wat wij voor u kunnen betekenen

 

Informeer in onze kliniek voor actuele infobrochures en mogelijke aanbiedingen van de verschillende zorgverzekeraars.

Via onderstaande knoppen kunt u ook gemakkelijk verdere informatie vinden van de desbetreffende zorgverzekeraars.

Informeer ons als uw huisdier verzekerd is, dan zorgen wij dat de complete informatie op uw factuur staat voor declaratie (o.a. polisnummer, chipnummer van uw dier).