Echografie

 

Als we meer willen weten over de binnenkant of de exacte ligging van de organen, dan kunnen we beter onze echo inzetten. Een echo apparaat verstuurt echogolven die tegen de inwendige organen terugkaatsen. Deze teruggekaatste golven worden weer opgevangen en geregistreerd. Dit geeft ons een beeld op het computerscherm zodat wij als het ware IN uw huisdier kunnen kijken. Het is wel belangrijk om uw huisdier nuchter te houden voor een echo, omdat anders het voedsel in de weg zit, waardoor het moeilijker is om alles goed in beeld te brengen.

Met echografie kunnen we ten opzichte van een röntgenfoto bijvoorbeeld beter de structuur beoordelen van lever, nieren, milt, darmen, prostaat etc. Daarnaast kunnen we puppies en kittens zien als er sprake is van dracht .

Een erg fijne toevoeging van echografie is dat we puncties in de buik kunnen uitvoeren onder echobegeleiding. Zo kunnen we belangrijke monsters nemen zonder dat we uw huisdier hiervoor hoeven te opereren.

 

Nieuwste ontwikkelingen

 

Heel trots zijn we op ons echo apparaat dat we in 2015 in gebruik hebben genomen.  Dit apparaat was de eerste van deze soort in de Benelux en is voorzien van de beste en nieuwste snufjes om beter en scherper beeld te krijgen. Ons personeel wordt uitgebreid nageschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.  

 

Uw en onze veiligheid

Echografie is gelukkig niet gevaarlijk voor uw huisdier en ook niet voor ons. Daarom hoeven we geen beschermende kleding te dragen