nieuwsbrief februari 2016, maand van het gebit!

Een gezond gebit is erg belangrijk voor uw huisdier. 


Hij of zij gebruikt het om te eten en om zich mee te verdedigen. Net als mensen kunnen dieren last krijgen van tandplak of tandsteen. Tandplak kan tandvleesontstekingen veroorzaken, wat je kunt vergelijken met een wond elders op het lichaam. Zo'n ontsteking doet pijn, het tandvlees kan rood worden, gaan bloeden of zich terugtrekken waardoor de wortels bloot komen liggen of tanden los komen staan. Daarnaast kunnen bacteriën rechtstreeks in de bloedbaan terecht komen en infecties elders in het lichaam veroorzaken, bijvoorbeeld op de hartkleppen of in de nieren.


GRATIS CONSULT!

Regelmatige controle van het gebit van uw huisdier is dus van groot belang!

 

In februari, tijdens de maand van het gebit, kunt u hiervoor GRATIS een afspraak maken.

 

Dit GRATIS consult wijden we geheel aan vragen over het eetgedrag van uw huisdier en een uitgebreide inspectie van het gebit. Indien sedatie voor dit onderzoek nodig is, krijgt u daar deze maand 10% korting op. Als het vervolgens nodig is om een afspraak te maken voor een gebitsbehandeling,  maken we voor u een zo nauwkeurig mogelijke prijsindicatie. 

 

Bij het maken van een afspraak tijdens de gebitsmaand krijgt u 10% korting op de gebitsverzorging. Het polijsten van de tanden dan zelfs GEHEEL GRATIS!


Zelf alvast een indicatie krijgen over de gebitstoestand van uw huisdier?

Til, indien hij/zij het toelaat de lip op en bekijk rustig het gebit. Tandsteen herkent u aan gele of bruine plekken aan de zijkant van de tanden. Rode randen duiden op ontstekingen, veroorzaakt door tandplak. Ook slecht eten of overmatig kwijlen, kan een teken zijn van gebitsproblemen. En een slechte adem?? Dat wordt vaak veroorzaakt door bacteriën in tandplak en hoort niet bij een gezond dier, ook niet als hij/zij wat ouder is.

 

 

Twijfel niet langer.

Twijfelt u over de conditie van het gebit van uw huisdier, wilt u het gebit gewoon eens laten controleren of weet u wel dat behandeling nodig is maar bent u benieuwd naar de kosten… Twijfel dan niet langer en bel ons voor een gratis gebitscontrole tijdens de maand van het gebit. Wij staan voor u klaar om te zorgen voor een goede gezondheid van uw huisdier.

 

Konijnen

Ook konijnen kunnen gebitsproblemen hebben, ook voor hun geldt, een GRATIS gebitscontrole in de maand februari.