Even kennismaken....


Ons Team

Ted Quaedvlieg - Eigenaar/Manager

 

Ik begon in 1976 mijn carrière als paraveterinair. Mijn affectie met het vak als dusdanig, en met name de patiënten (lees: dieren), was vanaf dag 1 de drijfveer om inzake de te bieden zorg, enkel met het beste genoegen te willen nemen.
Ik kreeg in die jaren een zeer gedegen opleiding, met een enorme praktijkervaring in zowel grote huisdieren als gezelschapsdieren. Van een omvang en met een diepgang waarvan men heden ten dage enkel nog kan dromen.

Mijn hang naar perfectie bracht mij er toe om in 2002 de stoute schoenen aan te trekken en mijn motto “voor mijn patiënten is enkel het beste goed genoeg” waar te maken.
Of, om in de veterinaire nomenclatuur te blijven: de koe bij de horens te vatten, en een eigen praktijk te beginnen. Dat zijn er inmiddels twee.
Het succes, en met name de tevredenheid van de cliënten, was er vanaf de eerste dag. De rest is geschiedenis.

Vandaag de dag ben ik nog steeds even enthousiast, en is de streefnorm onveranderd: het bieden van de best mogelijke zorg aan de dieren, die ons dagelijks betoveren met hun onvoorwaardelijke liefde. Waarbij oprechte betrokkenheid, sympathie en aandacht voor hun eigenaren net zo’n grote rol spelen.
En ik kan niet anders zeggen dan dat ik me in uitstekend gezelschap bevind met mijn medewerkers, die het net als ik van het grootste belang vinden opleidingen en cursussen te blijven volgen, zodat wij ons voor U en Uw huisdieren blijven vervolmaken.


De dieren en hun baasjes, mijn medewerkers, onze praktijk. Mijn lust en mijn leven.

Of, zoals mijn echtgenoot het eens uitdrukte toen hem gevraagd werd hoe dat nou zo was, met zo een bezige, bij haar werk betrokken “honeybee” als vrouw:

“Ach weet u, dat is heel simpel.
Bij Ted komen op de eerste plaats de patiënten.
En daarna de patiënten.
En zo gaat dat nog een tijdje door.
En dan komen onze twee dochters.
En onze eigen huisdieren.
En ik vlei mezelf met de gedachte dat ik daar ook bij hoor.”


Wendy Fuchs - Dierenarts

 

Achteraf gezien heb ik de keuze om dierenarts te worden met aan alle zekerheid grenzende waarschijnlijkheid al vroeg gemaakt. Op de basisschool wist ik al dat dit mijn beroep ging worden. Na een jaar in Gent te hebben gestudeerd, ben ik toch teruggekomen naar Utrecht waar ik afgestudeerd ben in juni 2002.

De liefde voor de dieren is mij zogezegd, met de paplepel ingegeven. Bij ons thuis was het al een beestenbende; een gemengd geheel van mensen en dieren, een vader, een broer, een moeder, paarden, honden, katten en konijnen. Ik bedoel maar, dat geeft je toch een zetje in de goede richting.

Na het voltooien van mijn studie diergeneeskunde ben ik op 26 augustus 2002 begonnen met werken, samen met Ted. En daar voel ik me op mijn plaats en goed bij. U kent dat gevoel.
Het lijkt vaak als de dag van gisteren. Ook een goed en gezond teken.

Mijn persoonlijke interesses in het vak liggen bij chirurgie en de patiënten interne geneeskunde, waar ik ook een uitgebreide nascholing voor heb gevolgd.
Het leuke binnen deze praktijk is dat er ruimte is voor groei, opleidingen en cursussen.
Zo gaan we onze mogelijkheden voor endoscopie drastisch uitbreiden. Naast de reeds aanwezige endoscoop zal een volledig nieuwe flexibele en rigide scoop onze mogelijkheden voor diagnostiek enorm doen toenemen en verbeteren. Hier wil ik me de komende periode in gaan verdiepen, zodat ik samen met u een steeds betere en volledigere zorg kan bieden voor uw huisdier.


Om met Oscar Wilde te spreken: “Voor Uw huisdier is enkel het beste goed genoeg”

Op de schaarse momenten dat ik niet aan het werk ben, breng ik mijn tijd door met dochter Yfke en vriend Harold. En natuurlijk de rest van de menagerie niet te vergeten; er lopen bij ons thuis twee al op leeftijd zijnde katten rond en sinds kort hebben we twee cavia's.
U ziet, de geschiedenis herhaalt zich. Van de ene beestenbende naar de andere. En dat is goed zo. Want dat is waar mijn hart ligt.Romanée Quaedvlieg – Dierenarts
Cat advocate

 

Mijn naam is Romanée Quaedvlieg en ik ben een Zondagskind.
Zegt mijn vader.
Een schoolvoorbeeld van “met d’r neus in de boter vallen” geval.
Ik groeide op met en boven de dierenartsenpraktijk waar mijn moeder werkte. Cliché maar oh zo waar; het bloed kruipt (toepasselijk) waar het niet gaan kan. En dus zat ik dag en nacht (als ik de kans kreeg, zeg maar) op een in de hoogste stand geschroefde operatiekruk naast de bijbehorende tafel naar de behandelingen van de dieren te kijken. Als ik niet met mijn neus boven de tonnen met kadavers (zo ging dat toen) hing; vliegen of geen vliegen. Het hielp waarschijnlijk ook wel dat ik Quaedvlieg heet. Schept toch een band hè, zoiets.
Enfin, kleine meisjes worden groot en het een en ander moest maar eens in praktijk gebracht worden.

Na mijn afstuderen in 2014 in Gent ben ik namelijk direct aan de slag gegaan bij Parkstad Dierenzorg. In eerste instantie voor een zwangerschapsvervanging van 3 maanden, die uitliep tot een dik jaar. Ik wilde graag mijn horizon verbreden en ook in andere praktijken werken om mezelf meer te ontplooien. Het werd Curaçao, waar ik ontzettend veel heb bijgeleerd zowel op Diergeneeskundig als persoonlijk vlak, een geweldige ervaring.

Dus eigenlijk ben ik gewoon stiekem terug van weg geweest. Ik ben heel blij om weer opnieuw te werken bij Parkstad Dierenzorg!


Aandacht en zorg voor de eigenaar en het dier staan voor mij hoog in het vaandel en dat is exact waar Parkstad Dierenzorg ook voor staat.
Daarnaast is het is een uitzonderlijk fijn team van collega’s die voor de diertjes en eigenaren klaar staan en zeker ook voor elkaar.
In de toekomst is het de bedoeling dat ik me zal specialiseren in hartecho zodat we u ook op dat vlak in onze eigen praktijk op top niveau kunnen helpen.
Op dit moment volg ik de specialisatie Hospitalisatie, spoedpatiënt en intensieve zorg.

U kan mij in Heerlen op de praktijk vinden op de maandag , de dinsdag en de woensdag en regelmatig in de weekenden. Tot dan!


Frans Pleeging - Dierenarts

 

Hallo! Mijn naam is Frans Pleeging en in de zomer van 2017 ben ik magna cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Gent.
Toen ik klein was, wist ik het zeker. Ik wil later dierenarts worden! We hebben thuis allerlei huisdieren gehad en ik wilde zo veel mogelijk over ze weten. Vooral als een dier ziek was, wilde ik weten het ‘waarom’ en ‘hoe’ weten. Later stalde ik mijn paard bij een dierenarts en zag ik dagelijks hoe het was om een dierenarts te zijn. Het is hard werken maar een prachtig beroep.

 

Na mijn middelbare school ben ik diergeneeskunde gaan studeren aan Universiteit Gent. Ik heb enorm genoten van mijn studietijd in het buitenland en vond het ontzettend leuk om te leren. Nu ben ik werkzaam bij Parkstad Dierenzorg en ik heb het enorm naar mijn zin. De leerrijke omgeving en de leuke collega’s zorgt ervoor dat ik me helemaal thuis voel hier. Ik wil de eerste jaren zo veel mogelijk ervaring op doen en later me door bijscholing en cursussen verder ontwikkelen in een bepaald gebied. Hopelijk zie ik u in de spreekkamer!Patricia Coenen-Hendriks - Paraveterinair

 

In 2003 ben ik begonnen met werken in de praktijk. Dit beviel me zo goed dat ik naast het werken ook mijn opleiding ben gestart bij de LOI Paraveterinair. Deze heb ik in 2005 afgerond.

De verschillende en uitdagende werkzaamheden maakt dit beroep erg leuk, geen dag is hetzelfde. Mijn werkzaamheden zijn o.a. assisteren tijdens operaties en de inhalatie anesthesie in de gaten houden, assisteren in de spreekkamer, maken van röntgenfoto's, bloedafname, laboratorium werkzaamheden en het assisteren bij echo's. Daarnaast sta ik de klanten te woord aan de balie en telefoon voor vragen, afspraken maken, het bestellen van medicijnen of dieetvoer. En voor het zetten van braunules mag de dierenarts mij altijd wakker maken.
Ik doe dit werk met heel veel plezier en de praktijk ligt mij erg aan het hart.

Momenteel heb ik even een sabbatical genomen, gezellig met mijn dochtertjes Liv en Lily. Maar jullie kunnen me nog altijd tegen komen in de praktijk op zaterdagen en wanneer ik inval voor mijn collega’s. Ik hoop daarna nog vele jaren bij deze praktijk en met mijn fijne collega's te kunnen werken.Aniek Dieteren - Paraveterinair

 

Sinds 2008 ben ik werkzaam als paraveterinair in de praktijk. Mijn taken in de praktijk zijn onder andere balie werkzaamheden, laboratoriumwerkzaamheden, assisteren bij het spreekuur en operaties. Daarnaast ben ik mede verantwoordelijk voor de bestellingen en draag ik zorg voor het onderhoud van de laboratoriumafdeling.

Naast paraveterinair ben ik ook voedingsconsulente. Graag help ik u bepalen wat de juiste (dieet) voeding is voor uw hond of kat.

Ik woon samen met mijn vriend, onze tweeling en de 2 (ex) praktijk katten Mazzel en Tov.

Samantha Moonen - Paraveterinair

 

Sinds het voorjaar van 2011 ben ik werkzaam bij Parkstad en Schinnen Dierenzorg na een aantal stages in deze praktijk te hebben gelopen. De opleiding tot Paraveterinair heb ik in 2010 aan het Citaverde College in Heerlen afgerond.

Ik ben zowel werkzaam in de praktijk in Heerlen als in Schinnen. Ik houd me daar bezig met het paraveterinaire assistentenwerk. Het leukste aan het werk vind ik de afwisselende werkzaamheden, elke dag is anders!
In het bijzonder spreken mij tandheelkunde en assisteren bij chirurgie erg aan. Het mooiste vind ik om een gezond dier weer met zijn baasje mee naar huis te laten gaan na een intensieve behandeling en de uitdaging om een opnamepatiënt er weer bovenop te krijgen. Ook vind ik het elke keer weer mooi om de band tussen mens en dier te zien.

Thuis heb ik een hond, meerdere katten en knaagdieren.Noortje Scheepers – Paraveterinair

 

Ik was 17 jaar oud en wist niet goed wat ik nu eigenlijk wilde, totdat...

De ‘5 uur show’ op televisie mij liet zien dat er een opleiding was tot dierenartsassistente in Barneveld. Alles viel op zijn plek, en mijn ouders van de bank.. haha.

 

DAT was wat ik wilde en dat ben ik geworden! Na 4 jaar ‘op kamers’ te hebben gewoond in dit bijzondere dorp ben ik in 2001 afgestudeerd als paraveterinair aan het Groenhorst College te Barneveld. Toentertijd bijna de enige opleiding hiervoor in Nederland.

Een jaar later studeerde ik af als Biotechnisch Laborant. In dat vak heb ik 9 jaar met plezier gewerkt.

 

Het paraveterinaire vak is me altijd blijven kriebelen en in 2012 heb ik de switch terug gemaakt. YES, het voelde ontzettend goed om weer met dieren en klanten te werken en zorg te dragen voor de gezondheid van jullie huisdieren! Mede dankzij diverse nascholingen de afgelopen periode heb ik het geleerde vak weer goed weten op te pakken en sta ik open voor alles wat er nog op mijn pad zal komen.

 

Vanaf februari 2017 ziet u mij in de kliniek, waar ik met veel plezier en binnen een fijn en gepassioneerd team u en uw huisdier zal begeleiden.

 

Thuis heb ik de zorg voor mijn 4 mannen zeg ik altijd. Met mijn ‘1e liefde’ man ben ik getrouwd. De 2e is onze kat Ardje, een heerlijk luie kater uit de Ardennen. En dan hebben we 2 prachtige zoontjes waar we samen enorm van genieten!Minke de Wert – Paraveterinair

 

Van kleins af aan wilde ik altijd al graag met dieren werken. Toch heb ik na de middelbare school eerst een andere richting gekozen, maar na een half jaar wist ik het zeker: met dieren werken was wat ik graag wilde doen!

In juni 2015 ben ik afgestudeerd aan het Citaverde college te Heerlen als dierverzorger, maar dit was nog niet genoeg: ik ging door en twee jaar later, in juni 2017, ben ik afgestudeerd als Dierenartsassistente Paraveterinair aan het Citaverde college.
Tijdens mijn studie heb ik vaak mee gelopen bij Parkstad Dierenzorg, en na de opleiding wist ik het zeker hier wil ik blijven! Jullie zullen mij overal in de praktijk zien, aan de balie of in de spreekkamer. Ik vind het allemaal weer elke dag een grote uitdaging en zal er alles aan doen het beste uit mij zelf te halen voor eigenaar en huisdier!
Op afspraak

Linda Gubbels – Osteopathie voor dieren

 

Osteopathie voor dieren Linda Gubbels staat voor kennis van anatomie en fysiologie. Ze is humaan fysiotherapeut en heeft zich gespecialiseerd in osteopathie voor dieren. Ze behandelt in de praktijk honden en katten op afspraak.

 

Osteopathie is een manuele behandelingswijze die ervan uitgaat dat het lichaam als één geheel functioneert. Tijdens een consult wordt uw hond of kat volledig onderzocht, zowel wervelkolom en gewrichten, ingewanden, schedelbeenderen en heiligbeen.

 

Voor meer informatie of een afspraak: 

Info@lindagubbels.nl 
www.lindagubbels.nl 
0611186926Daisy Stemkens - Honden & Kattentrimsalon DUCHESS

 

Bij Honden & Kattentrimsalon DUCHESS kunt u terecht voor een vakkundige (vacht)behandeling van uw hond, kat, konijn of cavia.

Al bijna 20 jaar staat het welzijn van uw huisdier voorop tijdens een professionele èn liefdevolle (vacht)behandeling. Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is voor uw huisdier benaderen wij een aantal essentiële zaken anders dan de reguliere trimsalon.

Voor meer informatie over onze werkwijze kunt u terecht op onze website.

 

 

info@trimsalonduchess.nl

http://www.trimsalonduchess.nl/

Tel.: 045 572 25 11

Mobiel: 06 21 952 530

 

 Mariola Wams - Fysiotherapie voor dieren

http://www.dierfysio-limburg.nl/